Op 21 mei 2016 hadden onze jaarlijkse loopwedstrijden weer plaats. De 34e op een rij en de 10e maal in het Domein de Renesse. Voor het eerst gebruikten we ook voluit de naam 10 Miles Malle om nog duidelijker aan te geven waar het over gaat bij de Parel Der Kempen.

Vooraf hadden we ambitieuze doelstellingen, vooral ook omwille van het succes van vorig jaar en de positieve feedback die we van de deelnemers hadden gehad.

De omloop werd gedeeltelijk aangepast en daardoor “groener” gemaakt, ook rond het kasteel, en de start/aankomst werd verlegd naar de evenementenweide met zicht op het kasteel. Ook de aankomstprocedure werd gedeeltelijk geautomatiseerd door het gebruik van scanning apparatuur. We hebben zwaar ingezet op de communicatie en informatie naar een breed lokaal en zelfs nationaal niveau. Mede door de steun van de gemeente Malle, de Sportdienst en Domein de Renesse vzw zijn we daar in geslaagd. De oproep naar groepen, scholen en bedrijven werd dit jaar opgevoerd.

We hadden de stille hoop om na de 700 + deelnemers van vorig jaar, dit jaar de stap naar de 1.000 te maken.

De voorinschrijvingen liepen als een trein, en we kwamen daarbij uit op 699. Voor Maris Stella met 150 leerlingen, Mariagaarde met bijna 60 leerlingen en White Cliffs of Malle sprongen daar speciaal in het oog. Dit getal was een goed voorteken van wat uiteindelijk gebeurde, zelfs toen het weer omsloeg en veel regen werd voorspeld en ook echt uit de lucht viel.

Dat hield de enthousiastelingen niet tegen een uiteindelijk kwamen er op zondag nog 450 inschrijvingen bij zodat we een getal van 1.150 haalden, ver boven onze stoutste verwachtingen. Op het laatste moment werden nog 2 tenten extra geplaatst om de toeschouwers toch wat te laten schuilen.

De wedstrijden verliepen vlot met mooie winnaars. Dat zijn de snelle lopers maar meer nog iedereen die de wedstrijden uitliepen. Wij konden dank zij een aantal sponsors mooie naturaprijzen aanbieden en ook een mooie cheque aan StigWA, dat dit jaar het goede doel was dat we een deel van de opbrengst konden schenken.

Speciale dank aan de sponsors en heel speciaal ook alle vrijwilligers zonder wie zo een organisatie niet kan gerealiseerd worden.

Noteer alvast zondag 21 mei 2017 voor de volgende editie, en kijk dan zeker weer uit naar een aantal mooie vernieuwingen.

dal logo