Algemeen

Op zondag 15 mei 2022 organiseert Atletiekclub DAL voor de 38e keer haar jaarlijkse loopwedstrijden en joggings in het Domein de Renesse in Oostmalle.

De QUOOKER 10 Miles Malle biedt keuze uit drie afstanden: 10 mijl, 10 km en 5 km. Voor de jongsten zijn er ook vier kinderjoggings. De omloop is grotendeels gelijk aan die van de laatste editie. Er is enkel een aanpassing gebeurd om een flessenhals op de omloop weg te nemen. De start- en aankomstzone is op de evenementenweide in het park, met zicht op het mooie middeleeuwse kasteel.

Let op ! Secretariaat, inschrijving en ophalen van borstnummers is vanaf dit jaar ook op de eventementenweide.

In dit filmpje van de editie van 2018 zie je unieke beelden uit de lucht en krijg je een goed beeld van de mooie omgeving met het kasteel en het Park de Renesse.

De organisatie is met medewerking van Quooker (wwww.quooker.be), de gemeente Malle (www.malle.be) en van Domein de Renesse vzw (www.domeinderenesse.be).

Uurrooster

Wedstrijden

Tijdstip Afstand
12u45 5.3 km
13u30 10.6 km
14u45 10 miles

Kinderjoggings

Tijdstip Afstand Leeftijd
12u00 150 m geboren in of na 2016
12u10 500 m geboren 2014 – 2015
12u30 750 m geboren 2012 – 2013
12u30 2000 m geboren 2009 – 2010 – 2011

Prijs

Voorinschrijving Ter plekke inschrijven
Kinderjoggings 4 euro 5 euro
5 km, 10 km, 10 miles 10 euro 15 euro

Voorinschrijven kan t.e.m. 9 mei 2022.

Omloop

De omloop is op verharde paden in het park en voor de langere wedstrijden ook gedeeltelijk op asfaltwegen rond het park.

Er is een omloop van 5.3 km. Voor de 10 Miles wordt deze drie keer gelopen, voor de 10,6 km twee keer. Start en aankomst is vlakbij de kasteelvijver met zicht op het kasteel. Per ronde is er ongeveer één km op asfaltwegen.

Vanaf de 5 km zijn er twee drankposten per ronde met water en sportdrank : één ongeveer halfweg op de industriezone na de Jan Van Renesselaan en één vlak bij de aankomst.

Enkel de Hooiberghoeve, de Kievitdreef, Jan Van Renesselaan , de nieuwe industriewegen en Den Brekel zijn asfaltwegen. De rest zijn verharde paden en bospaden.

Voor de jeugdlopen zijn de afstanden 150m, 500m, 750m en 2000m . Start en aankomst is op de evenementenweide

Goed doel

De opbrengsten van dit evenement zijn ten voordele van de (jeugd)werking van AC DAL en in 2022 ten voordele van Scabazoe uit Zoersel, de sportclub die door aangepaste bewegingsactiviteiten een bijdrage wil leveren aan de integratie van personen met een handicap.

Parking

Parkeren kan aan het Atheneum aan de Herentalsebaan 56 in Oostmalle, op 10 minuten wandelen van het park De Renesse of in de straten in de buurt. Kom bij voorkeur met de fiets!

Podia en prijzen

Elke deelnemer ontvangt in ruil voor zijn of haar borstnummer een mooie prijs.

Voor de eerste drie mannen en eerste drie vrouwen van de 5 en van de 10 km en de eerste vijf mannen en eerste vijf vrouwen van de 10 Miles is er een extra prijs.

Voor de eerste vijf mannen en eerste vijf vrouwen van de 10 Miles zijn ook mooie geldprijzen voorzien.

Deze prijzen worden uitgereikt op de feestweide in de buurt van de aankomst en dit 30 minuten na de aankomst.

Ook alle deelnemers aan de kinderjoggings krijgen een leuke prijs bij aankomst. Er is een extra podium voor de eerste drie jongens en eerste 3 meisjes van elke reeks.

Groepen

Er zijn prijzen voor de grootste groepen die deelnemen. Er zijn twee klassementen:

– groepen van verenigingen of bedrijven uit Malle, of andere groepen met een meerderheid deelnemers uit Malle, (de scholen van Malle hebben een eigen klassement en worden niet meegerekend als groep uit Malle)
– groepen van buiten Malle

Voor de grootste groep van elk klassement zijn er naturaprijzen en een beker. Voor de school uit Malle met het meeste aantal deelnemers is er een wisselbeker.

Alleen groepsvoorinschrijvingen voor de 5 km, 10 km en 10 miles zijn geldig. Groepen vanaf 10 deelnemers komen in aanmerking voor dit klassement.

Loopcriteriums

Noordloper

Criterium ‘De Noordloper’ is een organisatie van de sportregio Noorderkempen in samenwerking met de gemeenten van die regio. Dit is een open criterium voor recreanten, gevorderde lopers en aangesloten VAL-leden. Met andere woorden: iedereen mag deelnemen. Hier vindt u de kalender voor 2022: Kalender Noordloper.

Sporta Run

De 10 Miles Malle is ook erkend als Sporta Run, een kwaliteitsmerk van Sporta

Contact

Wens je meer info? Aarzel dan niet om contact op te nemen:
• per mail (bij voorkeur): info@10milesmalle.be
• telefonisch: 0485/48.60.64 – Elke Van Echelpoel