Praktisch2019-05-09T16:32:49+01:00

Praktische gegevens

Algemeen

Op zondag 19 mei 2019 organiseert atletiekclub DAL voor de 37e keer haar jaarlijkse loopwedstrijden en joggings. De 10 Miles Malle biedt keuze uit drie afstanden: 10 mijl, 10 km en 5 km. Voor de jongsten zijn er ook vier kinderjoggings. De starturen staan lager op deze pagina bij uurrooster of op de flyer die u kan downloaden (rechts onder de foto),     of klik hier.

De 10 Miles Malle wordt georganiseerd door Atletiekclub DAL. Kijk op www.acdal.be voor algemene informatie over onze club of op https://recreanten.acdal.be/ voor informatie over afstandslopen en recreatief lopen.

Voor wie een kort verslag wil bekijken van de editie van vorig jaar : KLIK HIER  In dit  filmpje zie je ook unieke beelden uit de lucht en krijg je ook een goed beeld van de mooie omgeving met het kasteel en het park De Renesse.

De organisatie is met medewerking van de gemeente Malle (www.malle.be) en van Domein de Renesse vzw (www.domeinderenesse.be). Kijk ook op de tab over Domein de Renesse op deze website.

De opbrengsten van dit evenement zijn ten voordele van de (jeugd)werking van ACDAL en ten voordele van Huize Walden uit Westmalle. Kijk ook op de tab Goed Doel op deze website of op www.huizewalden.be voor meer informatie.

De omloop is gelijk aan die van vorig jaar voor de grote rondes. De start- en aankomstzone is op de evenementenweide in het park, met zicht op het mooie middeleeuwse kasteel. De starts en aankomsten van elke jeugdreeks zijn ook aan de evenementenweide.

Met het secretariaat (ophalen van borstnummers, inschrijving ter plaatse en afhalen van naturaprijzen) in het kasteel zelf en de start/aankomst op de evenementenweide zijn  de meeste activiteiten dicht bij mekaar. Voor een hapje en een drankje kan je ook terecht op de evenementenweide en voor het kasteel. Er is een tent vlak bij de de start en aankomst die dienst doet als bewaakte  opslagplaats voor sporttassen.Douches en kleedkamers blijven in de gebouwen van KVC Oostmalle Sport op wandelafstand. Door een late verandering van datum is er op 19 mei daar wel een voetbaltornooi en zijn de kleedkamers en douches pas vanaf ongeveer half vijf beschikbaar (dus vanaf de eerste aankomsten van de 10 mijl)

Voorinschrijven : ga naar de speciale tab . Klik hier :  Voorinschrijven

We voorzien extra prijzen voor de grootste groepen die meelopen. Verenigingen, bedrijven, scholen of eenmalige groepen kunnen hieraan deelnemen door zich als groep vooraf in te schrijven.

Secretariaat, inschrijving, ophalen van borstnummers zijn in het Kasteel de Renesse. De kleedkamers en douches bevinden zich aan de voetbalterreinen van KVC Oostmalle Sport op wandelafstand.  Dit jaar zijn ze jammer genoeg pas beschikbaar vanaf ongeveer half vijf (dus na de eerste aankomsten van de 10 mijl).

Voorinschrijven : ga naar de speciale tab. Klik hier : Voorinschrijven

(*) Leden van VAL en Sporta betalen ter plaatse 9 euro bij voorlegging van lidkaart of borstnummer VAL

Inschrijvingskosten

Er zijn verschillende parkeermogelijkheden. Het is wel aan te raden tijdig te komen en voldoende tijd te voorzien om bij de inschrijvingstafel (in het kasteel zelf in de Ridderzaal) te geraken.

Voor wie met fiets komt is er een standplaats voor de taverne Het Koetshuis. Zet fietsen bij voorkeur daar.

We hebben parkeergelegenheid voorzien in het Koninklijk Atheneum, Herentalsebaan 56. Bewegwijzering is ook aanwezig. Waar de Herentalsebaan begint op de Lierselei 32 is de ingangspoort naar het Kasteel.

Verder kan u ook  proberen een plaatsje te vinden langs de wegen in de buurt.

Er is dit jaar geen parkeermogelijkheid op de parking van KVC Oostmalle, Lierselei 32 in het park. Er is 19 mei een jeugdvoetbaltornooi aan de gang en dat zal voor extra parkeerdruk zorgen.

Dicht bij het park is er ook parkeermogelijkheid aan één zijde van Hooiberghoeve (toegang alleen vanaf de Antwerpsesteenweg). Dit is een zandweg.

De omloop is op verharde wegen en op paden in het park en voor de langere wedstrijden gedeeltelijk op asfaltwegen rond het park.
Wens je meer info, dan kan je steeds contact opnemen.

Klik op  omloop 10miles om een plannetje te zien van de grote omloop van 5,3 km. Voor de 10 Miles wordt die drie keer gelopen; voor de 10,6 km twee keer. Start en aankomst is vlak bij de kasteelvijver met zicht op het kasteel. Per ronde is er ongeveer één km op asfaltwegen. Je kan het parcours ook bekijken op afstandmeten.nl : klik hier . Je kan ook een luchtfoto te zien krijgen door bij afstandmeten.nl links boven op satelliet te klikken. Dan zie je ook ineens het Domein de Renesse en het kasteel vanuit de lucht.

Voor de jeugdlopen : Klik voor een plannetje : 150m  –  500m –  750m –  2000m . Start en aankomst is op de Feestweide

Vanaf de 5 km zijn er twee drankposten per ronde met water en sportdrank : één ongeveer halfweg aan de Jan Van Renesselaan en één vlak bij de aankomst.

Enkel de Hooiberghoeve, de Kievitdreef, Jan Van Renesselaan en De Schaaf zijn asfaltwegen. De rest zijn verharde paden en bospaden.

Elke deelnemer van de 5 km, de 10 km en de 10 miles, krijgt een mooie naturaprijs :

Ga daarvoor na aankomst zo snel mogelijk met je borstnummer naar het tentje aan het kasteel waar de prijs wordt overhandigd in ruil voor je borstnummer. Wacht daar niet mee, want bij grote opkomst kunnen sommige prijzen uitgeput zijn.

Er is keuze uit een grote 75cl fles Trappist Westmalle dubbel of een bakje dagverse aardbeien uit de streek . Er wordt een ruime voorraad voorzien, maar uiteraard op is op. De keuze voor Trappist is enkel vanaf 18 jaar. Wie jonger is, krijgt het bakje aardbeien.

Dank zij Ecover krijgt elke deelnemer dit jaar ook weer een ecologisch verantwoord product als prijs :

Ecover, geboren groene jongens uit Malle. Hun missie? Properder dan proper poetsen. Grenzen verleggen. 

Ecover geeft aan alle deelnemers een fles afwasmiddel, waarvan de fles gemaakt is uit gerecycleerd plastic. 

Elke 10 miles Malle deelnemer krijgt zo’n Ecover fles afwasmiddel mee naar huis. Ook hier geldt natuurlijk op is op.

Voor de eerst aankomende lopers en loopsters van elke reeks is er een extra prijs : eerste drie mannen en eerste drie vrouwen van de 5 en van de 10 km en de eerste vijf mannen en eerste vijf vrouwen van de 10 Miles. Voor de eerste vijf mannen en eerste vijf vrouwen van de 10 Miles zijn ook mooie geldprijzen voorzien.

Deze prijzen worden uitgereikt op de feestweide in de buurt van de aankomst en dit 30 minuten na de aankomst. De prijzen voor de drie grootste groepen en de cheque voor het goede doel worden uitgereikt in of voor het kasteel na aankomst van alle atleten van de 10 Miles, rond kwart voor zes.

Ook alle deelnemers aan de kinderjoggings krijgen een toffe prijs, De naturaprijs voor alle kinderen wordt uitgereikt bij aankomst van de deelnemers.
Er is een extra podium voor de eerste drie jongens en eerste 3 meisjes van elke reeks. De uitreiking hiervan gebeurt in de buurt van de aankomst en dit na de start van de 10 km wedstrijd om ongeveer 14u15.

Er zijn prijzen voor de grootste groepen die deelnemen. Er zijn twee klassementen:
– groepen van verenigingen of bedrijven uit Malle, of andere groepen met een meerderheid deelnemers uit Malle;
– alle andere groepen.
Voor de grootste drie groepen van elk klassement zijn er naturaprijzen.
Voor de grootste groep algemeen is er ook een mooie beker en voor de grootste groep uit Malle is er de grote wisselbeker “Malle Jogt” geschonken door de gemeente Malle.

Alleen groepsvoorinschrijvingen voor de 5 km, 10 km en 10 miles zijn geldig. Groepen vanaf 10 deelnemers komen in aanmerking voor dit klassement.

De uitreiking van deze prijzen gebeurt na afloop van de 10 miles in of voor het kasteel. Groepen vanaf 10 deelnemers kunnen eventueel dan een prijs krijgen.

Afstand

10 Miles Malle

5 en 10 km

Kinderjoggings

Ter Plaatse (*)

€ 10.00

€ 10.00

€ 5.00

Voorinschrijving via site tot en met 15 mei

€ 7.00

€ 7.00

€ 4.00

Uurrooster en juiste afstanden

Wedstrijden


13u30   5.3 km


14u15   10.6 km


15u30   10 miles


 

Kinderjoggings


12u30   150 m   Geboren in of na 2013


12u45   500m   Geboren in 2011 en 2012


13u00   750 m   Geboren in 2009 en 2010


13u15   2.000 m   Geboren in 2006, 2007 en 2008


Contact

Wens je meer info? Aarzel dan niet om contact op te nemen:
• per mail (bij voorkeur): info@10milesmalle.be
• telefonisch: 0475/57.69.24 – Leo Van Ginckel

Loopcriteriums

Noordloper

Onze organisatie maakt deel uit van het loopcriterium de Noordloper, dat voor de twaalfde maal georganiseerd wordt door de Sportregio Noorderkempen en de gemeenten.
De lopers die aan het criterium wensen deel te nemen, kopen éénmalig een criteriumkaart tegen de prijs van vijf euro. Hiervoor krijgen de deelnemers een persoonlijke kaart, die ze elke jogging, waaraan ze deelnemen, laten afknippen. Volwassenen die deelgenomen hebben aan minstens acht joggings, ontvangen een aandenken. Jongeren tot en met 16 jaar ontvangen een aandenken wanneer ze deelnemen aan minstens vijf lopen.

Sporta Run

De 10 Miles Malle (Parel der Kempen) is ook erkend als Sporta Run, een kwaliteitsmerk van Sporta

Loopkalender & Uitslagen 

Zatopek Loopmagazine

Running Nieuws – Runningmate