logo de renesse

EEN SFEERVOL KASTEEL … EEN HEERLIJK PARK

Domein de Renesse vzw

Na de dood van graaf en burgemeester Thierry de Renesse onderhandelde de familie met het gemeentebestuur over de verkoop van het kasteel. In 1983 kwam een overeenkomst tot stand en werd het kasteel eigendom van de gemeente. Op 25 maart 1985 kreeg de nieuw opgerichte vzw Domein de Renesse het beheer toevertrouwd.

Het park van ongeveer 20 ha is vrij toegankelijk en grenst aan Wolfschot en ’s Heerenbos (130 ha). Het domein werd in 1830 ontworpen als een Engelse landschapstuin. In het park vind je het kasteel in Vlaamse neorenaissance stijl, het voormalige koetshuis (nu taverne en heemkundige kring), de vroegere rentmeesterswoning en een ijskelder.

Hier een mooi filmpje genomen met een drone van het kasteel  : Hier

Altijd iets te beleven

Kasteelcafé Het Binnenhof

Op zondag is het Binnenhof open van 13 tot 18  – op maandag van 13 tot 18 uur (zomer), tot 17 uur (winter).

Kasteel & domein rondleiding

Een gids neemt je op zondag om 15 u mee doorheen het kasteel en vertelt je over de vroegere bewoners (volw. 3 €, <12 jaar 1.5 euro, <6 jaar gratis).

Je kan het kasteel ook steeds in groep bezoeken op een vooraf afgesproken moment (ook voor scholen). Het domein is vrij toegankelijk, maar je kan het domein ook verkennen tijdens een rondleiding. Neem contact op met het secretariaat om een groepsbezoek vast te leggen.

Op stap met Anemoontje

Met kinderen (5-10 jaar) kan jp stap met Anemoontjee elke tweede zondag van de maand de vertelling “Op stap met Anemoontje” volgen of volg de vertelling op een vooraf afgesproken moment (ook voor scholen). Je kan ook op eigen houtje doorheen het park met een verhaal-en-doeboekje.

Voor elk wat wils

Er valt altijd iets leuks te beleven in Domein de Renesse. Er staan steeds verschillende activiteiten op stapel. Voor meer informatie kan je terecht op www.domeinderenesse.be, schrijf je op onze site in voor de elektronische nieuwsbrief of volg ons op facebook. Word fan!

Uniek genieten

Het kasteel biedt héél wat mogelijkheden. Je kan verschillende zalen huren.

Heb je een geboorte, een speciale verjaardag, een communie of een ‘once in a lifetime’ gebeurtenis in het vooruitzicht? Plan je een vergadering met je bedrijf of vereniging? Ben je creatief en wil je je werk tonen tijdens een tentoonstelling? Wil je een mooie fotoreportage ter gelegenheid van je geplande huwelijk of wil je je huwelijk in het kasteel laten inzegenen, eventueel gevolgd door een receptie? Zoek je een locatie voor een koffietafel? Allemaal mogelijk. Informeer naar onze prijzen en voorwaarden.

Voor alle inlichtingen betreffende data, prijzen, praktische informatie en huurvoorwaarden kan je terecht op het secretariaat. Het secretariaat is open van maandag t.e.m. vrijdag van 10 tot 12 en van 14 tot 16 uur. Op donderdagnamiddag is het secretariaat gesloten (tijdens schoolvakanties enkel open op maandag en donderdag).

Lierselei 30 – 2390 Malle – T 03/311 55 91 – info@domeinderenesse.be  www.domeinderenesse.be – facebook.com/domeinderenesse